duminică, 27 ianuarie 2013

Smoothie cremos de dovleac

Astazi a fost o zi frumoasa, cu multa zapada, iar eu din pacate, datorita unui genunchi neascultator, a trebuit sa stau in casa :). Zis si facut. Am stat in casa, dar nu degeaba. Am facut tot felul de bunatati. Mniemi!

Pentru inceput, va propun un suc deosebit de bun, cremos, colorat si sanatos, dar mai ales, foarte simplu de facut. In 5 minute este gata. De cand am redescoperit dovleacul de toamna-iarna (dovleacul de placinta), am incercat sa il gatesc in tot felul de moduri. Tadaaaam, uitati ce a iesit; o minunatie de suc, sucul perfect din punctul meu de vedere:

smoothie de dovleac
Ingrediente:
  • dovleac de placinta (1 kg sau in functie de cantitatea dorita)
  • 3 mere (sau dupa gust)
  • scortisoara
Mod de preparare:
Dovleacul se pune in storcatorul centrifugal si se proceseaza, pana la ultima bucatica. Apoi se pun merele si sucurile se amesteca. Se orneaza cu scortisoara.

Atentie insa, dovleacul este destul de dur, si ca atare, e bine sa fie taiat in bucati cat mai mici, pentru a nu strica robotul. Din acest motiv, sucul acesta se face cu masura :(. Anul trecut am facut de atatea ori, ca la un moment dat imi era frica sa nu se strice robotul :). Dar cu masura si echilibru, totul iese perfect!

Pofta buna la suc/crema/smoothie! Orice ar fi, este mniemi!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu