Ingrediente:
Crema de cacao
- 2 avocado
- 2-3 linguri de miere (dupa gust)
- 3 lingurite cacao
- 1/2 lamaie stoarsa
- 1 cana migdale (sau orice alte nuci) - inmuiate cateva ore in prealabil
- 2-3 linguri de miere (dupa gust)
- esenta de vanilie
- 4 linguri unt de cocos / 1 avocado
- 2 linguri pudra de lucuma (optional)
- 300g visine congelate (sau orice alte fructe)
- 1/2 mango
- putina apa
Mod de preparare:
De dimineata, am pus migdalele la inmuiat in apa. Acest pas nu este obligatoriu; insa prin procesul de inmuiere, sunt activate enzimele si substantele nutritive din migdale, si in plus, acestea se vor procesa mai usor in robot. Migdalele se maruntesc bine, bine de tot in robotul de bucatarie (cel cu lama in S). Se adauga apoi mierea, esenta de vanilie si pudra de lucuma. Lucuma este optionala, ea este folosita pe post de indulcitor si pentru aroma ei specifica, foarte potrivita la deserturi. Adaugam mai multa sau mai putina miere, dupa gust. Cand suntem multumiti de amestecul rezultat, impartim in doua crema.
In prima jumatate, adaugam visinele (care au fost decongelate in prealabil), si amestecam totul in robot. Daca este nevoie, mai adaugam si putina apa, pentru a obtine o budinca cremoasa tare :). La sfarsit, se adauga si 4 linguri de unt de cocos topit (daca crema nu e foarte lichida, acest ingredient e optional).
Crema de mango se face similar cu cea de visine: se amesteca cealalta jumatate de crema cu mango taiat bucatele. Acesta trebuie sa fie copt, pentru a da o aroma cat mai puternica. La nevoie, se mai adauga si putina apa, pentru a face crema mai lichida.
Trecem apoi la crema de cacao: punem in blender cei doi avocado (copti bine), mierea, si sucul de lamaie si amestecam bine. Adaugam apoi si cacao si amestecam pana obtinem o budinca foarte cremoasa de cacao (mniemi!). Mai gustam putin, si ajustam cu miere sau lamaie.
In final, asamblam cele 3 budinci: intr-un pahar punem cateva linguri de crema de cacao, apoi niste budinca de visine, si la sfarsit budinca de mango. Am ornat cu visine.
Mniemi! Deja am si mancat un pahar :D
In prima jumatate, adaugam visinele (care au fost decongelate in prealabil), si amestecam totul in robot. Daca este nevoie, mai adaugam si putina apa, pentru a obtine o budinca cremoasa tare :). La sfarsit, se adauga si 4 linguri de unt de cocos topit (daca crema nu e foarte lichida, acest ingredient e optional).
Crema de mango se face similar cu cea de visine: se amesteca cealalta jumatate de crema cu mango taiat bucatele. Acesta trebuie sa fie copt, pentru a da o aroma cat mai puternica. La nevoie, se mai adauga si putina apa, pentru a face crema mai lichida.
Trecem apoi la crema de cacao: punem in blender cei doi avocado (copti bine), mierea, si sucul de lamaie si amestecam bine. Adaugam apoi si cacao si amestecam pana obtinem o budinca foarte cremoasa de cacao (mniemi!). Mai gustam putin, si ajustam cu miere sau lamaie.
In final, asamblam cele 3 budinci: intr-un pahar punem cateva linguri de crema de cacao, apoi niste budinca de visine, si la sfarsit budinca de mango. Am ornat cu visine.
Mniemi! Deja am si mancat un pahar :D
Bravo Loreana! :) arata mniemi! pup
RăspundețiȘtergereMultu :D da, e mniemi :D te pup
RăspundețiȘtergere